- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Absolvent al cursurilor Universității de Ştiințe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB), în cadrul secției Arhitectura Peisajului, promoția 2000-2005, am susţinut proiectul de diplomă în anul 2006. Cu acest fundament teoretic am început să practic alături de echipe de profesionişti. Mai bine de 10 ani mai târziu, am acumulat experienţă şi coordonez eu însumi echipa completă pentru realizarea lucrărilor de arhitectură peisageră.
DESPRE GRĂDINI
Cum a început totul!
Din pasiunea pentru acest domeniu, am început sa aplic cele învăţate în sălile de curs încă dinainte să termin anii cursurilor alături de un fost coleg de liceu şi vechi amic. Am absolvit amândoi Secţia de Sculptură a Liceului de Arte Plastice şi am urmat amândoi acelaşi domeniu universitar, dar în generaţii diferite. În anul terminal al studiilor el avea deja o afacere de familie în domeniu şi m-a invitat să mă alătur. Aşa am început să văd rezutatul concret al muncii şi am avut ocazia să împlinesc visele oamenilor, să le aduc în grădini dorinţele materializate. Acum aveam confirmarea că alesesem un traseu în viaţă care mi se potrivea şi pe care aveam să îl urmez cu plăcere şi cu rezultate. Deşi ulterior drumurile noastre s-au separat, am păstrat o relaţie caldă de prietenie, iar colaborările au continuat, însă acum aveam alt rol şi altă responsabilitate ca inginer coordonator de teren.
Anii ce au urmat i-am dedicat profesiei, am consolidat cunoştinţele şi am acumulat experinţă alaturi de alte firme de specialitate, am perfecţionat tehnici învăţate, dar am dezvoltat şi tehnici proprii în domeniul amenajărilor și întreținerilor de spații verzi, prin studiul dendro-floricol pe teren și a cerinţelor ecologice, a factorilor externi și de risc (boli şi dăunători), prin observarea evoluției plantelor exprimată la nivel de textură, formă, culoare, cât şi prin experimentarea modelării diversificate prin tăieri de corecție.
DESPRE LENTILELE DE APĂ SUB ORICE FORMĂ
Cioplitul pietrei este un gest pe care l-am învăţat în şcoala de arte şi pe care l-am păstrat în amintiri melancolice. Era ca şi cum aşteptam momentul potrivit să retrăiesc această experienţă. lucrurile s-au aşeyat favorabil din nou pentru că în nişa pieselor de apă lucurl cu piatra este esenţial. Nu era acelaşi lucru. Nu ciopleam, dar lucram şi dădeam formă pietrei în context integral şi integrat cu peisajul, cu personalitatea proprietarului, cu caracterul componentei vii şi necuvântătoare – materialul dendrologic, materialul botanic, materialul floricol.
Principalele accente ce dau nuanţă lucrării în sine sunt rocile (finite sau nu) prin dimensiune, textură, culoare și formă. Fiind un material eterogen, potrivirea se face bucată cu bucată într-un proces minuţios şi greu de manipulat. lucrările astfel realizate nu pot fi repetate în alte scene. Proiectele reuşite în acest domeniu nu sunt de serie, ci poartă o amprentă personală individuală. Astfel, mă reinventam şi eu o dată cu fiecare cerinţă, tendinţă, proiect. Designul unicat este strict legat de o schită de intenție, de liniile și compozitia volumelor.
Luciul apei oferă un punct de interes focal în natura pe care noi încercăm să o reproducem. Atunci când luăm în calcul un proiect care include lupa de apă trebuie să ne gândim în principal la amplasament, la existenţa şi tipologia stilistica a spațiului verde amenajat, la scara proporțională și la poziția lentilelor de apă. Amenajarea corectă permite observarea elementelor de detaliu, dar şi a unui peisaj complet din perspective diferite, din unghiuri multiple, atât din exterior, cât şi din interiorul perimetrului. Uneori, se poate realiza şi mascarea unor utilități rămase nedefinite cum ar fi un zid aferent terasei, ori intrarea către o pivniță, demisol, cămin sau cameră tehnică.
Amplasând lentilele de apă ca artificii stilistice, abordând după caz contextul arhitectural existent, incerc să rezolv cerințele beneficiarului printr-un produs finit unic.
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Comentarii
Trimiteți un comentariu